Contemporary 'Low Maintenance' Family Garden7 photos
The brief was a complete redesign of a walled town garden in Brighton. The garden needed to accommodate two small boys, who wanted a grassy space to run about on... and two adults who wanted a peaceful space to relax and entertain. The garden also needed to be relatively low-maintenance for busy people, and visually/ physically connect to the interior of the new kitchen extension through bi-fold doors. The solution was an interlocking design of rendered raised beds (matted and mulched) and patio (same flooring as kitchen), fixed seating and a play lawn. There are 'party-perches'​ and a 'hangover corner'​. Planting is evergreen, easy-care... and fairly football-proof. There's a small space for the boys to grow their own plants. INNOVATION: The bench was built of Millboard composite decking and doubles as storage space.

By continuing to browse this site, I agree Anita Sullivan Gardens and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the Anita Sullivan Gardens's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.